Στο blog μας μπορείτε να δείτε

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου πραγματοποιήσαμε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος"Το σπίτι της Γιαγιάς" και του περιβαλλοντικού " Ο νέος μας κήπος".
Η διαδρομή ήταν ευχάριστη, παρατηρώντας το ανοιξιάτικο τοπίο με τα καταπράσινα χωράφια και τις παπαρούνες που υπήρχαν διάσπαρτες ανάμεσα τους.
Πρώτη στάση το Λαογραφικό μουσείο της Αρναίας.Ένας χώρος όμορφα διαμορφωμένος, όπου μας δέχτηκαν με ευχαρίστηση και μας ξενάγησαν εξηγώντας μας με απλά λόγια την ιστορία των αντικειμένων που υπήρχαν εκεί.Αντλήσαμε αρκετές πληροφορίες σχετικές με παλιά αντικείμενα και ασχολίες των ανθρώπων, που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε  κι εμείς το το μικρό λαογραφικό μουσείο, "το σπίτι της Γιαγιάς" που ετοιμάζουμε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας.















Δεύτερη στάση το" Άλσος της Αγίας Παρασκευής" λίγο έξω από την Αρναία.Εκεί ήταν η ώρα της διασκέδασης και της εξερεύνησης για θησαυρούς της φύσης.Παιχνίδια στη φύση, βόλτες στο άλσος, προσκύνημα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, συλλογή υλικών, συνέθεσαν μια πολλή ενδιαφέρουσα μέρα που παρά τον πολύ δυνατό αέρα που επικρατούσε κάνοντας την αίσθηση της ψύχρας πιο έντονη, πέρασε πολύ γρήγορα.




Παιχνίδια                                                                                                                                         Συλλογή υλικών

                                                      Αγριολούλουδα και  μανιτάρι






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...